Lajmet

Dy agrobiznese të mbështetur nga AgroKapital përfitojnë grante me vlerë 264,000 dollarë nga IPARD-Like

SE-BI shpk përfitoi një grant për të financuar një pjesë të investimit të ri në 2 dhoma frigoriferike, ndërsa Arbi Garden përfitoi një grant për të financuar një pjesë të investimit në 7 dhoma të reja frigorikferike. received a grant to finance part of the investment in 2 new cold storages. Arbi Garden, received a grant to finance part of the investment in 7 new cold storages.

4 Qershor 2015 - Grantet e programit IPARD-Like u disbursuan për SE-BI dhe Arbi Garden, dy agrobiznese me qendër në Tiranë të cilët u mbështetën nga ekspertët e CBS gjatë gjithë procesit të aplikimeve. SE-BI shpk dhe Arbi Garden investimuan në 9 dhoma frigoriferike moderne, në përputhje me standardet evropiane. Granti që përfituan këto kompani mbuloi rreth 50% të vlerës totale të investimit. Këto dhoma të reja frigoriferike do të ndikojnë në rritjen e ndjeshme të fitimeve të klientëve por gjithashtu do të eliminojnë mbetjet ushqimore, do të mbrojnë mjedisin dhe do t’i ofrojnë klientëve produkte bujqësore të sigurta.